20 Tips om je Wordpress site beter te beheren (gratis)

Zoals velen reeds weten : geschat wordt dat het marktaandeel van Wordpress momenteel schommelt rond de 30%. Dat wil zeggen dat momenteel wereldwijd (en we schrijven mei 2017) 1 op 3 websites gemaakt worden in Wordpress.

Dat is gigantisch en op deze manier is dit bekend Content Management Systeem (of CMS) bezig aan een opmars die al enkele jaren bezig is. Dat is ook logisch ergens. Wordpress is geëvolueerd van een uitgebreid blogging systeem naar een volwaardig CMS waarbij je makkelijk een bedrijfssite op een vrij korte termijn kan aanmaken en beheren.

Op wordpress.org vind je bovendien een een gigantische bibliotheek van extra programmaatjes (plugins genoemd) die je Wordpress kunnen uitbreiden met extra (gratis !) functionaliteit : de vindbaarheid (seo) van je website verbeteren, veiligheid, e-commerce, sociale media. En je kan zo nog wel even doorgaan. De lijst is bijna eindeloos.

Als je deze trend bekijkt, kan je niet anders dan tot de conclusie komen dan dat er vele duizenden mensen in Vlaanderen en Nederland bijna dagelijks bezig zijn met Wordpress.

Hoe problemen met spam oplossen ? Hoe je website beschermen tegen hacking ? Hoe de snelheid van je Wordpress site verbeteren .

Zou het daarom niet leuk zijn om tips en tricks te krijgen ? Gebaseerd op ervaringen en problemen die anderen ervaren hebben, gebundeld in een reeks van tips en aanbevelingen ?

Ja zeker. Schrijf je in op onze "wekelijkse" Wordpress TIPS & TRICKS en ontvang 20 weken lang een Wordpress tip in je email.

Ps : De eerste tip komt er onmiddellijk aan als je je inschrijft

Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.