Gratis wordpress installeren

Een van de grote problemen, is dat het vaak erg tijdrovend is om een testomgeving aan te maken waarin je onze cursussen Wordpress makkelijk kan in praktijk brengen.

Deze post probeert je hiervoor een aantal mogelijkheden aan te reiken die je kan gebruiken. En dit zonder al te veel technische rompslomp of contacten met de technische dienst van je hosting provider.

Poopy.life

Deze ietwat "uitdagende" naam van de gelijknamige website, biedt je de mogelijkheid GRATIS een volledige Wordpress installatie te doen maar die blijft dan wel maar een week online.

Maar waarom "poopy.life" in godsnaam ? De lui achter deze site verdedigen het gebruik van deze naam om commercieel gebruik tegen te gaan. En dat valt wel een beetje te begrijpen. Maar voor een opleiding voor mensen met een "brede" kijk op het leven, mag dta geen belemmering zijn...

En makkelijker kan bijna niet. Je klikt op de home pagina gewoon op de link met "poopy.life/create" en automatisch installeert het systeem een volledige Wordpress site. Op het scherm wordt je url, login en paswoord getoond dat je de volgende week mag gebruiken.

En vergis je niet. Het is een volledige Wordpress installatie met de mogelijkheid om thema's te installeren (zowel betalende als gratis) en alle plugins die ter beschikking staan op wordpress.org.

Met een beetje doorzettingsvermogen en goede wil, kan je perfect een volledige cursus Wordpress volgen én afwerken in één week. En dankzij poopy.life kan je dat nu ook met een GRATIS Wordpress installatie !

Subdomein van webtalent.eu

Een andere mogelijkheid (vooral voor degenen die de opleiding "zelf een simpele wordpress site opzetten" volgen), is om een subdomein aan ons te vragen op het hoofddomein webtalent.eu.

In dat geval krijg je een persoonlijk subdomein (bijvoorbeeld "jenaam.webtalent.eu" of "jebedrijf.webtalent.eu") met een persoonlijke login en paswoord. Alle benodigde thema's en plugins zijn dan al geïnstalleerd en je kan ONMIDDELLIJK aan de slag. In dat laatste geval kan je zelf wel geen plugins of thema's meer extra installeren.

Dit is echter wel een betalende dienst. Voor 50 € per jaar heb je daarentegen je eigen persoonlijke subdomein dat je naar hartelust kan gebruiken om te experimenteren en dingen uit te testen.

Of je kan het gebruiken om de opdracht van de cursus om een volledige website na te bouwen : http://garage.mailbox-marketing.be.

Voor meer info, stuur je best een email naar bart@mailbox-belgium.com.