Zelf een simpele website kunnen maken is in dit digitale tijdperk zeker geen overbodige luxe. Bijna iedereen heeft een eigen website, persoonlijk of zakelijk. En zoals je misschien wel weet, kan het behoorlijk prijzig zijn om een website door een professioneel internetbureau te laten maken. Gelukkig kun je dankzij platformen zoals WordPress tegenwoordig ook heel eenvoudig zelf een website maken.

Ook als je nog nooit eerder een website hebt gebouwd!

Waarom WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS), waarmee je zonder enige technische kennis een eigen website kunt maken. Er zijn nog andere Content Management Systemen, maar WordPress is zonder twijfel de grootste en de meest gebruikte; maar liefst 26% van alle websites wereldwijd draait momenteel op WordPress!* En daar komen elke dag weer zo’n 50.000 nieuwe WordPresswebsites bij.

Het is niet zo verwonderlijk dat WordPress zo populair is; zoals gezegd heb je niet per se technische kennis nodig om een WordPress website te bouwen. Daarbij is de WordPress backend (de achterkant, oftewel het gedeelte waar jij je aanpassingen doet en content toevoegt) heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. WordPress heeft veel standaard functionaliteiten, die je kunt uitbreiden met behulp van zogeheten plugins. Je kunt er in feite alles mee maken: van een heel simpel blog tot een one-page website, en van een uitgebreide website met complex navigatie menu tot een complete webshop.

WordPress handleiding voor beginners

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, zul je wellicht denken, maar is het echt zo makkelijk? Het antwoord is ja, dat is het. Maar een beetje hulp is natuurlijk nooit weg. Daarom hebben we een WordPress handleiding voor beginners ontwikkeld. In dit digitale boek van maar liefst 140 pagina’s wordt stap- voor-stap uitgelegd hoe je zelfstandig met WordPress aan de slag kunt.

Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke taal, en het beste is nog dat de handleiding helemaal in het Nederlands is. Je leert hoe je WordPress moet installeren, hoe het Dashboard werkt, hoe je het design van je website kunt aanpassen, hoe je een menu moet maken en hoe je berichten op je website kunt plaatsen.

Natuurlijk houdt het daar niet bij op, want als je eenmaal ver genoeg bent kun je ook leren hoe je bijvoorbeeld je website sneller kunt maken, hoe je hem vindbaar kunt maken in Google, en hoe je meer bezoekers kunt trekken. Je kunt dus nog wel een tijdje vooruit met deze handleiding!

Interesse?

Je kunt de WordPress handleiding voor beginners aanschaffen op WP handleiding.

. Na betaling kun je het e-book meteen downloaden, waarna je direct aan de slag kunt. Veel succes met het bouwen van je eigen Wordpress site!

* Bron: http://expandedramblings.com/index.php/wordpress-s...