Wordpress leren

Er wordt voor het bouwen van websites steeds meer gewerkt met WordPress. WordPress is een zeer gebruikersvriendelijk en kosteloos programma waarmee iedereen in staat wordt geacht om zelf een website te kunnen bouwen.

Dat hoor je overal, maar is dat ook wel zo? Wij gingen voor jullie op zoek naar het antwoord. Inderdaad kregen we van alle kanten te horen dat het inderdaad een zeer gebruikersvriendelijk programma is, met veelvuldige updates. Die updates komen doordat de gebruikers van het programma verbeteringen en aanvullingen in de broncode mogen aanbrengen. Mooi dus!

Maar op de vraag hoe zij geleerd hadden om het programma WordPress te gebruiken kregen wij steevast als antwoord dat je WordPress slechts leert te gebruiken door het gewoon maar te gaan proberen. Zou dat nu werkelijk zo zijn? Uur na uur besteden om uiteindelijk je WordPress website online te krijgen? Naarstig op zoek om online de juiste video te vinden waarop je kunt zien hoe je categorieën kunt toevoegen en je nieuwsitems kunt beheren?

Dat lijkt ons niet handig!

Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt van manieren die je op weg kunnen helpen om te leren om op een efficiënte manier WordPress te kunnen gebruiken.

Tip 1: zoeken via Google

Over het algemeen is het zo dat hoe concreter de zoekopdracht is, hoe relevanter de antwoorden zijn die je vindt. Deze methode zou dus uitermate geschikt moeten zijn om antwoord op specifieke vragen te krijgen. Helaas is het op deze manier niet eenvoudig om WordPress onder de knie te krijgen.

Tip 2: WordPress Blogs

Op het internet kan je honderden sites met blogs over WordPress vinden. We noemen er hier een paar: http://www.wpbeginner.com/, http://www.wpexplorer.com/ en https://www.wpmayor.com/.

Jammer genoeg heb je hier ook niet echt veel aan. Ook al weet je precies wat je zoekt, dan is het nog steeds erg lastig om antwoord op je vragen te vinden, door het enorme aanbod aan informatie waar je mee geconfronteerd wordt.

Tip 3: Lynda.com

Lynda.com is een spin-off van LinkedIn en biedt online tutorials aan voor een groot aantal onderwerpen. Van grafisch ontwerper tot product ontwerper tot WordPress, php en css, alles is hier aanwezig. Als je precies weet wat je wilt leren, is dit een fantastische tool. Maar anders wordt je ook hier overspoelt door een enorme hoeveelheid informatie. Nog een ander obstakel hier is de taal. We spreken allemaal wel een aardig mondje Engels, maar de terminologie op Lynda.com is wel heel erg Anglicaans en vormt dus ook weer een probleem.

Tip 4: Koop een PDF-handleiding op wphandleiding.nl

Op zich is dit een goede optie. Deze site (https://www.wphandleiding.nl/) bevat interessante handleidingen over diverse onderwerpen uit WordPress. De tarieven die zij hanteren zijn redelijk en je hebt altijd de pdf bij de hand. Het is alleen jammer dat de lessen niet interactief zijn en dat er geen video’s in pdf’s geïntegreerd kunnen worden.

Tip 5: Volg een online opleiding

Waarschijnlijk is dit de meest interessante optie omdat je veel interactiever kan werken met een online learning-system. Een online cursus kan namelijk constant aangepast worden, waardoor de actualiteitswaarde enorm wordt vergroot.

Een paar voorbeelden: https://learn.wordpress.com/, http://www.wpbeginner.com/beginners-guide/how-to-l... en https://wpapprentice.com/.

Jammer genoeg zijn er geen of zeer weinig online leerplatformen in het Nederlands. Daar willen we dus iets aan doen op deze website.