Zelf je eigen logo maken

Bij elk bedrijf hoort een logo. Een beeldmerk, waarmee je kunt laten zien wie je bent en waaraan je later door jouw klanten direct herkend zult worden. Een logo kan een puur grafisch symbool zijn, maar kan ook bestaan uit tekst die op een bijzondere manier wordt opgemaakt. Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat jouw logo uniek is. Zo ontstaan er geen misverstanden.

Professioneel

Je kunt voor het logo voor jouw bedrijf een reclamebureau inschakelen, dat dan voor jou aan de slag gaat. Hieraan kunnen echter twee nadelen zitten. Ten eerste, betaal je er vaak een hoop geld voor en ten tweede bestaat altijd de kans dat je het logo gewoon niet mooi vindt.

Zelf aan de slag

Voordat je aan de slag gaat met WordPress is het belangrijk om een goed logo te hebben. Het is helemaal niet zo moeilijk om zelf een logo te maken. Met de juiste software, een beetje creativiteit en geduld, moet het eigenlijk wel lukken. Het is even werk, maar je hebt dan wel een logo dat precies naar je zin is en krijgt geen gepeperde rekening van het reclamebureau.

Goede raad

In dit artikel geven we je alvast wat goede adviezen voor als je besluit om lekker zelf aan de slag te gaan. Let wel, een logo zegt iets over jezelf. Het is dus belangrijk dat je dat in orde hebt voordat je begint te werken in WordPress.

Tips

Bedenk eerst wat je met je logo wilt bereiken. Wil je een flashy logo om de aandacht te trekken, of kies je voor een rustgevend logo om zo vertrouwen te wekken? Houd bij het kiezen van een logo steeds de doelgroep voor ogen.

Als je je keuze hebt gemaakt, kan je de kleurschakering gaan bepalen. Check eerst even ons kleurenschema hieronder, want elke kleur heeft ook weer een eigen uitwerking.

Gebruik voor het logo niet meer dan 3 kleuren, zodat het eenvoudig blijft en niet rommelig wordt.

Heb je je keuze gemaakt, ga dan eerst met potlood en papier aan de slag en maak een paar schetsen om te zien waar je uitkomt. Het kan ook nuttig zijn om ter inspiratie even de logo’s van de concurrentie te bekijken. Pas wel op dat je niet al te dicht bij die ontwerpen gaat zitten. Dat kan erg verwarrend werken.

Ben je tevreden over het resultaat van één van de geschetste logo’s, dan is het tijd om deze om te gaan zetten naar een digitaal logo. Je kan hier verschillende programma’s voor gebruiken.

Eenmaal je logo klaar is, kan je het gaan gebruiken in je WordPress website. Dat kan op de frontend (je website zelf) of op je inlogformulier via bijvoorbeeld deze plugin : Uber Login Logo.

Over kleuren

Kleuren hebben effect op mensen. Goed doordachte kleuren kunnen er aan bijdragen dat de boodschap die je aan de consument wilt geven, ook overkomt. Elke kleur brengt namelijk een andere boodschap en een ander gevoel over.

Hieronder hebben wij voor jou een lijstje samengesteld van een aantal populaire kleuren en de betekenis ervan.

  • Rood: energie, vuur, liefde agressie;
  • Blauw: betrouwbaarheid, goede communicatie;
  • Groen: milieu, duurzaam, rust, kalmte;
  • Paars: luxe, rijkdom en spiritualiteit;
  • Geel: opletten, zonnig, blij;
  • Zwart: onzekerheid, rouw, streng (wel een goede combinatiekleur);
  • Grijs: intelligentie, praktisch en solide;
  • Wit: onschuld, trouw, reinheid;
  • Goud: macht rijkdom, formeel, elegantie, pracht en praal;
  • Zilver: schittering, overvloed, sprankeling, formaliteit.

Over het algemeen kan je stellen dat: hoe donkerder de kleur is, hoe meer autoriteit dit uitstraalt; hoe lichter de kleur is, hoe meer vriendelijkheid en toegankelijkheid dit uitstraalt.